петък, януари 25, 2008

Конференция, посветена на 150 години от рождението на Емил Дюркем

Катедра Социология към Правно-Историческия факултет на ЮЗУ огранизира конференция "Социология и право. 150 години от рождението на Емил Дюркем (1858-1917)". Конференцията ще се проведе на 29-31 май 2008 г. в ЮЗУ „Нeофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, Благоевград.

Работните езици на конференцията ще бъдат английски и български. Желателно е докладите да бъдат представени на английски език.

Моля, изпратете ни писмо, което да съдържа Вашето име, институционална принадлежност, електронен пощенски адрес, заглавие на доклада и резюме от една страница на e-mail serafimova@abv.bg.

Краен срок - 1 февруари 2008 г.!

Готовите доклади трябва да са до 10 стандартни страници (Font: Times New Roman, Font Size: 12, Line Spacing: 1.5 lines; с бележки в края на текста и библиография).

На участниците, чиито доклади бъдат приети, ще се предложи настаняване, храна и служебен превоз между София и Благоевград в дните на конференцията. Не се предвижда такса участие.

За повече подробности и пълния текст на поканата в pdf формат, моля прегледайте новината в сайта на БСА!

Очакваме Ви!

4 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте! Защо докладите трябва да са на английски език? Като част от европейското семейство българският език е валиден както и останалите езици на страните членки. А пък нали конференцията ще бъде на територията на България? Ехооооооо!?

Светла Енчева каза...

Здравейте и благодаря за коментара! Нямаше нужда от ехо-то, чувам ;-). Нека се опитам да обясня:

Конференцията, която катедрата организира, се "цели" нависоко. Смятаме да привлечем (всъщност, привлекли сме вече, но хайде да не издавам повече информация по въпроса) някой и друг световноизвестен социолог. Да, България е член на ЕС, но научната логика не е задължително да следва политическата такава. Фиксирането на определен език често пъти има за цел да "отсее" дадена таргет група.

През лятото бях на световна конференция по социология на религията в Германия, на която немският не беше сред работните езици, тъй като англо- и френскоговорещите в дружеството, което организира конференцията, са надделели над немскоговорещите. Не че Германия не е член на ЕС ;-).

Що се отнася до нашия случай, ако искахме да направим просто голяма конференция с много и всякакви присъстващи, нямаше да слагаме езикови ограничения. Но ние не искаме това ;-). Дори и да звучи елитарно.

Shaban каза...

mnogo dobre ,dnes docent serafimova ni pokani ,no ne sme li zakusneli s krainiaq srok????

Светла Енчева каза...

The deadline is today, so, please hurry, Shabi ;-)!