петък, декември 07, 2007

Конкурс за Испания!


Катедра “Социология” при Правно-Исторически факултет на ЮЗУ “Н. Рилски”, Благоевград обявява конкурс за участници в Интензивна програма “Towards a Diversified or Standardised Europe?” в рамките на Програма Еразъм на Европейския съюз, която ще се състои от 16 февруари до 01 март 2008 г. в Алфаз дел Пи, област Аликанте, Испания с участници от 12 европейски университета.

Право да кандидатстват имат редовни, задочни и свободни докторанти и студенти от магистърска програма, 4 и 3 курс социология (редовно и задочно обучение), които владеят английски език и не са участвали досега в Интензивна програма.

На приетите участници се осигурява полет, хотел, храна и лекции.

С КАНДИДАТИТЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪБЕСЕДВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК НА 12 ДЕКЕМВРИ 2007 г. (СРЯДА) ОТ 09.00 ч. В КАБИНЕТ 350.

От личен опит мога да ви уверя, че програмата си струва. Човек се среща със студенти (и преподаватели) от различни европейски страни, обогатява социологическото си познание, дискутира, разширява културния си хоризонт. Да не пренебрегваме и купонясването (доказателство - снимката горе). Освен това, хотелът е страхотен (тук можете да поразгледате снимки), на 15 минути сте на път от морето (в което може да се къпете и през февруари) и всичко е като на картичка. От вас се иска само приличен английски, също толкова прилична социологическа култура и да разполагате с някакви джобни пари (като имате предвид, че ви хранят безплатно три пъти на ден).

Така че, какво чакате?

2 коментара:

люба каза...

Програмата е прекрасна възможност за всички, които искат да научат повече за социологията и за начина, по които се прави в другите европейски страни. За моя изненада на мен лично ми помогна да науча повече и за България, и за себе си. Освен това всичко се прави по доста приятен и забавен начин и е съчетано с много хубави моменти извън аудиториите, което пак си е вид учене, но за други неща. Единственото лошо нещо на програмата е, че не може да се посещава два пъти, респективно аз не мога да отида пак :)

Светла Енчева каза...

Съгласна съм Люба. Но така ще има възможност да отиде и някой друг! Дано колегите не пропуснат шанса си!