вторник, март 13, 2007

Имаме и чувство за хумор!Чувството за хумор е важно качество, за да бъдеш социолог. То изостря чувствителността към социалната реалност. Блестящо го е показал още Иван Хаджийски. В нашата специалност се опитваме (и, мисля, успяваме) да утвърждаваме това човешко качество като важна част от професионалния етос - от начина на преподаване до неформалния дух на отношенията ни. Казвали сме ви вече за купоните, на които студенти подлагат преподавателите си на (трудни и нетипични за тях, но пък весели) изпити.


А тук можете да видите как ръководителят на катедрата Мария Серафимова (която обича да казва, че името й не е "Доцент"), кара нашия служебен автобус. Всъщност, ако сме напълно честни, тя не го кара съвсем. Той се развали започна заплашително да пуши. Шофьорът излезе да се опитва да го поправя, а през това време нашият ръководител взе кормилото в свои ръце. Така де, който може да управлява катедра по социология, защо да не може да се справи и с пушещ автобус?

Не й ли отива?

Ако си мислите, че ще бъда убита или, най-малкото, сериозно порицана от нашата многостранно развита ръководителка, че разправям подобни неща тук, дълбоко се лъжете. Идеята за настоящия пост си е съвсем нейна.

Както виждате, доста напред сме с чувството за хумор ;).

4 коментара:

Анонимен каза...

включи на контакт, дай малко назад, търррррррр-так-так-търрррр-так...:))

Светла Енчева каза...

Ще предам :).

Анонимен каза...

и все пак в този блог пише ли се?

Светла Енчева каза...

Виноват. Исках да задържа последния пост, тъй като се получиха много коментари по него, но май темата се поизчерпа. Та ще е добре да публикувам нещо ново!